Yang paling saya sedih sejak anak kami dari dalam rahim saya hingga sekarang 7 tahun suami  tidak pernah belikan sepasang baju

hai admin. Mohon hide profil saya yer. ermm. Saya tak tau macam mana nak mulakan. Saya dan suami telah berkahwin hampir 9 tahun dan telah dikurniakan seorang anak yang petah bercakap hehe berumur 7 tahun. Suami seorang yang baik, hormat org tua, sejak kahwin hingga saya pregnant 9 bulan lebih. kami PJJ selama 2 tahun dan lepas bersalin.

Alhamdulillah baru kami dapat duduk sebumbung. Selama saya jadi isterinya, suami tak pernah bagi saya nafkah Zahir. Saya duduk jauh sorang2, pregnant sorg2, die tak pernah bagi duit pada saya, selama saya check up pon die tak pernah ambil cuti temankan saya check up. Barang2 baby semuanya saya beli sendiri, pakai duit sendiri.

Sehinggalah saya duduk sebumbung pon masih saya yang keluarkan duit untuk sara anak dan die. Saya balik kerja, beli barang basah, masak untuk anak dan suami. Suami balik je lauk da siap, saya memang betol2 nak bahagiakan family saya. Sume keje rumah sume siap. kain baju sume siap, rumah tersusun. Sebab dari mata turun ke hati yer.  hehe

pernah juga saya cakap dengan suami. Tolong saya beli barang dapor,  pernah jugak saya cakap ttg nafkah saya, nafkah anak, beli beras, beli susu anak, akhirnya die masam muka, Yang paling saya sedih sejak anak kami dari dalam rahim saya hingga sekarang 7 tahun suami  tidak pernah belikan sepasang baju, tak pernah byar yuran sekolah anak, tak pernah beli mainan untuk anak.

Aiqah anak, sekecil2 perkara gunting rambut kt kedai , baju Raya sedondon. semua pakai duit saya. sume yang ade pada anak adalah titik peluh saya sendiri. Saya anak orang keje estet, saya dibesarkan Di estet jadinya saya memang dari kecil nak senangkan family dan saya da penat rase susah. Suami anak orang yang sederhana dan senang tapi saya tak taula mana silapnya.

Die boleh culas tanggungjawab die selama hampir 9 tahun. semua kelengkapan rumah. Saya siapkan. Bila time gaji die balik rumah. die terus cakap die tak ade duit. Dah bayar hutang kereta die dan hutang peribadi die. Setiap bulan still cakap benda yang sama. Sampaikan saya terfikir.. aku ni pon ade hutang kereta sendiri n ade juga loan peribadi

kadang2 sampi saya terpaksa culas bayar kereta disebabkan takot ape2 jadi dlm bulan tu. Contoh anak tak sihat, atau ade ape2 emergency Di kg. tapi die tak pernah pikir pon macam tu. Sampai kadang2 die amek duit saya dalam kereta lepas tu baru cakap. kadang2 die nak duit beli barang basah. Saya terpikir takkan saya tak bagi. Sebab nak beli barang basah. Nanti anak tak makan.

Saya juga selalu berpuasa bukan nak sangat pon hari2 berpuasa hehe. tapi disebabkan nak berjimat, kereta saya tak ade mintak, tidak some saya sendiri tanggung. kereta die rosak Pon saya tanggung. Saya penah minta duit tapi saya da tau die nak cakap ape. Entahla. Saya cuma selalu positif, mungkin Allah nak duga aku

Saya cume dapat melepas perasaan saya sewaktu saya dlm kereta sorg2. Made otw pegi keje, balik keje. mase tu saya cakap sorg2 dengan diri saya. menangis masalah yang saya hadapi. Lama kelamaan. Enntahla yer. 9 tahun pakaian die, makan die, duit kocek die, balik kg umah parent die, belanja rumah parent die, sume duit saya. Saya da rase MUAK. Sumenye duit saya.

sejak akhir2 ni. Saya tak tau la kenapa saya baca Bab perceraian, fasakh Dan lain2. secara automatic saya baca hari2 dan saya juga ade bagitau die. yang saya da rase penat, da tak larat nak tanggung suami lagi.. saya sanggup nak invest die dalam perniagaan atau ape2 side income tapi die saja jer. Emtahla. moto, pakaian, makan minum bil umah, sume saya bayar

rase sayag saya kepada suami tinggal dlm 10% sj. Saya tak takot untuk bergelar Ibu tunggal. mungkin itu lebih baik drpada saya terus menerus tak redha hidup dengan suami. mungkin jauh dalam hati. Sebab ade anak masih kecil dan saya takot untuk bagitau parent saya.

memandangkan saya anak bongsu dan saya sorang je anak perempuan dalam keluarga. Mungkin parent rase malu dengan oramg kampong nnti. saya tak tau macam mana nak mulakan cerita dengan parent saya. saya nak minta parent saya jumpe parent suami yang saya berhasrat untuk becerai.. luahan dari seorg ibu dan isteri yang gagal