Tisha Kegugguran Kembar Tiga, Kandungan Luar Rahim

Pelakon filem Villa Nabila, Tisha Shamsir mendedahkan dia mengalami kegugguran kembar tiga, tiga bulan lalu.

Berdvkacita atas kehilangan cahaya mata sulungnya itu, kata Tisha, 33, dia bagaimanapun akur rezeki tidak memihak padanya dan suami.

“Kecewa memang kecewa sebab sudah lama menunggu. Allah bagi rezeki kembar tiga selepas tiga tahun kahwin namun Dia tarik balik rezeki itu dan gantikan dengan yang lain.

“Pada mulanya saya tidak sangka saya hamil kembar tiga, sehinggalah saya membuat pemeriksaan dan doktor mengesahkan dua daripada janin itu berada di luar rahim.

“Namun, maIangnya kantung luar rahim saya peccah dan doktor terpaksa melakukan pembeddahan untuk mengeluarkannya.

“Kemudian, kami nekad untuk menyimpan satu daripada tiga itu namun gagal diselamatkan apabila gugur dengan sendirinya selepas pembeddahan itu,” katanya kepada Gempak.

Tisha yang ditemui pada majlis doa selamat dan pra pelancaran telefilem Kerusi KeciK di Setapak, Kuala Lumpur baru-baru ini menambah ketika itu usia kandungannya mencecah dua bulan.

“Insya-Allah saya tidak puutus doa dan terus berharap untuk dikurniakan rezeki lagi selepas ini,” ujar Tisha lagi.

Katanya, keluarga suaminya, Ady Hafize Hanaffiah mempunyai sejarah keluarga bayi kembar termasuk kakaknya yang hamil kembar empat.

Tisha yang juga bekas peserta Mentor musim keenam telah mendirikan rumah tangga bersama bekas pengurus produksi Skop Productions, Ady pada 2016.

Dalam perkembangan lain, Tisha dan Ady bakal menerbitkan sebuah telefilem Kerusi Kecil yang dibintangi Zizan Razak dan Bella Astillah menerusi syarikat produksi milik mereka sendiri, Adtisya Productions.

Telefilem itu akan menjalani penggambaran sekitar Terengganu bermula September ini.

Kerusi KeciI mengisahkan kehidupan seorang lelaki kreatif yang mengejar impiannya dalam dunia perniagaan perabot