Suami baru2 ni ada naik hantu dia herdik hina saya cakap saya ni mandul sedangkan masa bulan 10 tahun lalu saya keguguran

Assalamualaikum admin KRT. Saya nak meluah kat page ni and harap admin hide kan la profile saya. Saya dah berkahwin genap setahun usia perkahwinan saya pada 24/1 tahun ni. Saya kenal suami dalam 2 bulan je terus decide nak kawen. Saya mintak masa seminggu dari dia utk saya fikirkan lamaran dia.

Masa tu saya baru 3 bulan putus dengan exbf. Exbf ada orang baru, 8 tahun kawan ngan exbf then kene curang, so saya undur diri. Tuptap jumpa suami saya ni. Dalam setahun kawen ni, jujur saya katakan. saya tak bahagia. Perkahwinan ni saya rasa mcm toxic. Suami saya ada masalah tak boleh kawal baran dia. Dulu dia marah tapi tak naik tangan..

Tapi baru2 ni, dia dah start baling2 campak2 barang kat saya bila marah. First time org buat saya mcm tu. Saya sedih..saya mualaf. saya takde sape nak meluah. saya tak penah cite kat sape2 hal ni.. sebab saya malu dan saya langsung tak bukak mulut depan famili sendiri atau inlaw apatah lagi kawan2 rapat.

Saya malu, segan, sedih dan putus harapan. Suami saya selalunya baik. tak lokek duit. Tapi dia panas baran. sekarang ni dia dah start naik tangan kat saya. saya jadi takut, sedih, buntu. depressed. Banyak kali saya nak keluar rumah. tapi saya kesian ngan kucing-kucing kat rumah takde org nak bagi makan n bersihkan toilet kucing kalau saya tinggalkan.

Untuk pengetahuan semua, kami belum lagi dikurniakan rezeki anak. Mertua saya tuduh family saya “kunci” peranakan saya, sebab sampaikan mertua saya suruh saya telan macam2 ubat tradisional yang boomoh bagi. Suruh saya selak baju bagi boomoh lelaki tu tekan2. Aurat saya… suami diam je bila mertua suh buat.

Saya jadi masam muka dengan mertua lepas tu sebab saya tak suka benda2 khurafat ni. Mertua saya baik tapi ini la masalah mereka. Mereka terlalu taksub dengan benda2 mcm ni. Suami baru-baru ni ada naik hantu dia herdik hina saya cakap saya ni mandul sedangkan bulan 10 tahun lalu saya keguguran anak pertama baru 6minggu. Allah swt lagi sayangkan anak saya.

Saya sedih sambil dia jerit saya mandul, dia campak barang2 kat badan saya. Habis lebam birat kulit belakang saya. Besi gantung baju ikea yg penuh baju tu dia angkat then lempar kat belakang saya masa saya tengah baring terkup muka sebab sedih kena maki. Masa tu jugak suami  tuduh saya perli dia depan kawan2 dia, which is saya tak pernah buat langsung.

Suami saya ni mcm jenis overthinking.. narcissistic pun ada sbb selalu nampak orang salah and dialah paling betul.
Saya harap sangat suami saya tu kawal baran dia dan ubah sikap negatif dia. Saya tak tahu apa salah saya.. adakah sebab saya belum mampu beri dia anak then dia benci kat saya secara tiba2. Saya sayang dia, tapi sabar saya ada limit.  Saya kena sayang diri sendiri sebelum sayang org lain. Allahu. Maaf banyak sgt meluah.