Setiap malam memang saye akan mandi wangi2 tapi bia saya nak tidur sebelah die pon mesti dia akan marah suruh tidur hujung

Asalamualaikum min tolong hide profil saye. Saye nak minta pendapat semua.saye da berkahwin 3 tahun. Saya sekrang baru 21 tahun dan suami 23 tahun. Anak saye baru nak masuk 2.anak pertama 1tahun7bulan dan sekarang sedang hamil.

Saya mase memule kawen duduk dengan abang ipar dan biras selama stahun selepas itu adela sedikit salah faham. Dan sekarang saye da berpindah duduk dengan mentua.

Di rumah mentua ade abang suami yang kedua masih bujang. Saye ingat bile saye da duduk dengan mentua  saye akan ok tak stress.Abang ipar saye ni bile nampak saye je kekadang die macam tak suke dan menyampah kekadang die adelah cakap aduh semak la,maki dengan nada yang slow.

Mentua saye ok je cume kadang kadang die ade mase  masuk campur hal saye bile nak pindah laki nak kerje ape pon asik nak tentukan je dan suke membeza kan.Selepas itu bapa mentua saya ni kadang kadang mulut die pon boleh tahan kadang kadang ape tak kene semua benda salah ade masa ok.

saya nak pindah pon diorang bising cakap takpaya membazir duduk je sini sampai dapat beli rumah.nak tunggu dapat beli rumah pon saye rase lame lagi,sebabtu saye ajak suami nak menyewa.Rumah kecik pon takpela asalkan takde salah faham.

saye da banyak makan hati kadang kadang saye bile terasa saya yang akan terlepas mara.kadang kadang bile saye bersuare pon saye kene balik. emosi dan mental saye tak kuat saye da terlalu penat,semalam saye da cerita dengan suami tapi sepatah je die cakap.

selepas itu saye tunggu la die balik kerje. Setiap malam memang saye mandi wangi2 tapi bia saya nak tidur sebelah die pon mesti dia marah suruh tidur hujung. saye bukan pon nak bersama,yang saye ingin kan die tidur peluk saye.

Tapi die langsung taknak kekadang ade mase pegang sikit pon tangan die macam mengelak. manela tahukan selepas da die peluk saye time tidur dapat mengurangkan rase sedih kat hati ni setelah seharian penat emosi dan mental saye.

selepas itu baru tadi ni saye cerita la lagi pasal semalam mentua ade mebeza kan saye,tapi saye pulak yang dipersalahkan balik. suami cakap saye over macam orang isap barang. agaknye rumah takde orang saye isap barang. ya allah menangis saye bile saye mengadu cakap ape ape saye dipersalahkan semunye.

saye setiap malam selalu berdoa dan menangis dalam hati supaya dapat petunjuk ape jalan penyelasainnye. saye da tak tahan saye stress sangat sangat sampaikan mase chekup hamil doc ade suruh saye datang buat rawatan psiktri,tapi saye tak datang pon.

diorg tanye saye ade masalah ape saye diam je.saye sebenarnye tak nak pon cerita hal ni dekat sesiapa tapi saye terpakse sebab saye da tak boleh tahan sorang sorang. Tapi si suami ni pula bile saye minta cerai tahu pulak die taknak ajak berbincang, tapi bile saye da cerita elok elok macam tu pulak saye kene.

Tapi saye sayang suami dan anak saye.Maaf kalau ikut kan banyak lagi benda saye nak luah tapi ni saje jela terlalu panjang nk cerite. tolong bagi sokongan dan pendapat ape perlu saye buat  untuk terus bertahan. Terime kasih min.