Saya tak tau kenapa saya relakan dia pegang tangan saya masa naik bukit tapi bukan sepanjang masa

hai min. Hide profile sebab saya gna acnt kawan saya. Kebetulan msa keja dia guna laptop saya buka fb jadi dia tak logout. Alang2 saya amik ksmptn guna acnt dia. Ceritanya macam ni. Saya isteri orang. Mempunyai anak 3 orang. Hidup ala kadar. Cukup semuanya. Dijdikn cerita dlu sayaa ada crush zaman blajar. Lepas tu terputus hubungan. Kemudian lepas 10 thn kebetulan jumpa masa saya nak beli rumah.

Dia bekerja di situ dan dia pun tolong saya untuk urusan pembelian rumah sampi lulus semuanya. Dia tolong upkn harga rumah lebih dari market shngga agak mnggugat kerjaya dia demi nak tolonh sayaa. Saya ada keluar makan dan rapat sekejap tapi entah kenpa tiba2 dia menyepi dan hilng semula. Ok saya truskn hdup macam biasa. Tapi selepas 5 tahun dan tahun ni la dia tiba2 muncul semula dalam hdup sayaa.

Dia wsp saya. Dan saya reply je. Lama2 hubungan tu makin ok dan rapat semula sebagai kawan saya rasa. Dalam hati memang saya ada simpan perasaan sebab dulu kami pernah kawan. Dia crush saya. Saya suka dia dan hingga la satu saat dia kerap reply pada status2 wsp saya. Dia pernah datang rumah saya sebab nak kan biskut yang saya buat.

Saya bergurau kata kalau nak datang. Betul dia datang depan rumah saya. Tapi saya tak keluar anak saya yang bagi kan. Saya terkejut jugak min sebab dia tiba2 berani datang. Saya gurau2. Rupnya dia tau banyak pasal saya. Dia tau saya pindh tempat keja. Dia ingat hari lahir saya. Dan djdikan cerita dia ajak saya hiking brsama.

Mula saya tolak. Sebab segan. Lama tak jumpa. Macam2 alasan saya bagi saya kata saya tak ade kawan nak pergi tapi dia offer jugak. Smpi kali ke berapa saya segan nak tolk plawaan dia. Saya beranikn dri pegi. Dia dan sayaa pun pegi hiking berdua.. masa jmpa kami buat macam biasa. Dan masa nak panjat bukit tu dia banyak tolong saya. Saya tak berani pnjt dia tolog saya min. Dia pegang tangan sayaa dan bsngguh bantu sayaa.

Saya tak tau kenapa saya relakan dia pegang tangan saya msaa nak naik bukit tapi bukan sepanjang masa cuma di kawasan yang perlu bntuan dia hlurkn tangan. Dn dia banyak ambik gambar saya. Gambar dia dengan saya selfie. Dia rekod video saya berjalan. Saya agak pelik dengan sikap ramah dia kali ni. Untuk pengetahun admin dia juga suami orang. Ada anak satu. Dia tak pernah luahkn apa2 prsaan pun tapi kerap gunakn ikon2 emojiĀ  cute2 pada sayaa.

Dia suka cakap saya cntik, saya comel. Sekarang hati saya asyik teringat pada dia sampai sayaa rasa nak jumpa dia. Nak cari dia tapi sayaa malu nak wasap dia sebab biasanya memang dia yang mulakan perbualan. Jadi saya mohon pandangn. Kenapa tba2 sayaa jdi betul2 nak smula pada dia ddan berharap dapat jumpa dia lagi. perasaan kali ni lepas jumpa dia hari tu lain macam.