“Saya Tak Layak Pakai” Isteri PU Abu Dedah Sebab Buka Purdah

BARU-BARU ini netizen menyedari mengenai penampilan terkini isteri kepada Pencetus Ummah (PU) Abu Sufyan iaitu Hana Azraa yang tidak lagi mengenakan purdah. 

Rata-rata mereka mempertlkaikan mengenai t1ndakan tersebut serta mempersoalkan keikhlasannya sebelum ini.

Namun bagi Hana atau nama sebenarnya Nurhannah Azra Mohd Zakir, kata-kata kec4man yang dil3mparkan netizen terhadapnya menjadi salah satu punca dia mengambil t1ndakan tersebut.

Nama PU Abu dan Hana sentiasa menjadi perhatian netizen semenjak kontr0versi yang melibatkan mereka pada April lalu.

“Saya berpurdah bukan kerana manusia tetapi kerana Allah dan diri sendiri. Saya baru lagi belajar, masih m3ntah dan l3mah dalam bab-bab ni.

“Saya harap semua orang boleh doakan saya agar sentiasa sabar dan terus istiqamah dalam menjaga diri serta penampilan,” kata Hana kepada mStar.

Hana diminta mengulas mengenai t!ndakannya berkongsi semula foto-foto dia tidak mengenakan purdah di laman Instagram baru-baru ini.

Rata-rata netizen mempersoalkan t!ndakan Hana dan menganggap usahawan itu seperti berpvra-pvra memakai purdah sebelum ini.

Dalam pada itu, Hana menghargai tegvran netizen sama ada yang positif atau neg4tif biarpun tidak mengenali dirinya secara peribadi.

Saya nak minta maaf secara terbuka kepada semua yang menyedari tentang isv ini. Agak hebat juga maklum balas yang saya terima. Baik dan bvruk.

“Saya dapat macam-macam komen daripada netizen terutama melalui DM (mesej peribadi) di Instagram. Terima kasih kepada yang mendoakan dan menasihati saya,” ujarnya.

Usahawan produk kosmetik ini juga berharap dia dapat menjadi contoh yang baik untuk semua wanita.

Sebelum ini, perkahwinan Hana dan penceramah bebas itu menjadi persoalan apabila netizen membuat spekvlasi mereka berkahwin di Thailand.

Bagaimanapun, menerusi lap0ran mStarpada 8 Mei lalu, PU Abu menegaskan dia dan isterinya berkahwin di Malaysia bukannya di Thailand seperti did4kwa netizen.

Sumber:mstar