Saya masih tak puas hati saya chat terus perempuan tu mula2 dia reply ws saya macam tak tahu menahu ape2

Assalammualaikum. Saya nk mintak pendapat. tolong jangan kecam saya yer. Saya ada check fone suami saya baru2 ni, dekat galery dia tapi kat tempat yang dia dah delete,

tapi saya boleh tengok lagi ape yang dia dah delete, dia ada delete gambar perempuan, perempuan tu saya kenal, satu tempat kerja dengan dia dulu.

saya tunjuk dekat husband saya gambar dia saya tanye dari mne dia dapat gambar perempuan ni? lepastu dia cakap dari group tempat kerja lame, saya cakap kat dia selalu saya tengok fon dia takde pun group tempat kerja lame.

dia kata dia dah left. tapi bila saya chat kawan tempat keje lame dia lelaki tanye kat dia, ada ke buat group tempat kerja lame? dia pun pelik,

mane ade buat group dan takde send ape2 gambar pada suami saya. tapi suami saya cakap dia dapat gambar ni dari group tempat kerja lame.

Saya masih tak puas hati saya chat terus perempuan tu mula2 dia reply ws saya macam tak tahu ape2 tibe2 dia ws saya balik bagi karangan panjang2 kat saya,

dia cakap husband saya luahkan perasaan kat dia, tapi dia tolak. dan dia mengaku gambar tuh dia yang send personal pada husband saya. lepastu saya tanye husband saya dia taknak mengaku ,

Lepas saya paksa dia suruh cakap jugak benda yang betul barulah dia mengaku memang dia curang. Sampai sekarang saya takboleh terima semua ni. dia bagi hati dia pada perempuan lain.

Berkali2 suami cuba minta maaf dan explain pada saya, saya tetap takboleh terima , alasan dia , dia kata dia curang sebab dia nak berubah jadi lebih baik dan nak semua orang benci pada dia,

sebab tu dia buat macam tu, sampai sekarang saya buntu perlu ke saya maafkan dia dan bagi peluang lg pada dia?

saya takot dia akan ulang lagi semua niĀ  kami berumah tangga dah 5tahun lebih. dah dikurniakan 2 org cahaya mata pun.