Sampailah satu masa saya terpikat dengan anak dara kat tempat keje saya yang mana orangnya manis tapi sejujurnya istri saya lebih cantik

assalam min. Tolong hide fb saya. Saya seorang suami. Dah lebih 10 tahun berkahwin. Anak 3. saya bekahwin dengan istri atas dasar cinta. kami terlalu muda pada masa itu. Saya tak fikir panjang. saya terus bernikah dengan nya. Walaupun istri ada 1 kekurangan yang saya tak bole terima tapi pada masa itu saya tak fikir panjang mungkin sebab dah kemaruk agaknya.

Selepas kawin. Kami lalui macam2 kesusahan. Istri banyak bekorban. Tapi entah kenapa saya rasa saya tak bole rasa segala pengorbanan yang dia buat. terasa perkahwinan kami hambar. Walaupun sebenarnya kami tak perna ada masala besar. Saya sayagkan dia cuma saya taktau knapa saya rasa tawar je.

Sampailah 1 masa saya terpikat dengan anak dara kat tempat keje saya yang mana orangnya cantik tapi sejujurnya istri saya lebih cantik. mula2 kawan biasa. Akhirnya angan2 nak dijadikan istri ke 2. selama kenal dengan die barula saya rasa hidup saya lebi brsemangat. istri percaya saya 100%. tak perna tefikir nak cek hp atau curiga apa pun kat saya.

Tapi mgkin ni la yang di panggil takdir. dengan izin Allah semasa gf saya tu call waktu subuh. masa tu saya solat. istri jawab call tu. Selepas selesai solat. die duduk kat depan saya dan die kata tadi ada orang call. Saya renung muka die. saya nampak tgn nye menggeletar. lepas tu die kata. abg. Sapa ppuan tu saya diam.

Saya kata ppuan mane. Lepas tu die menjerit. perempuan yang panggil engkau sayang tu! die dah tak panggil saya abg lg.  aku engkau dengan saya. mengamuk sungguh. gerun saya melihatnya. Saya tenangkan die. tapi dia tak nak saya sentuh die.

saya pun biarkan die dan besiap2 untuk pergi keje. Dalam hati saya. Saya nak explain kat die masa saya balik keje nanti tapi bila saya dah balik. die tak ade kat ruma. Saya tak berani nak tya dengan keluarganye. Jadi saya cuma call die tak henti2. akhirnya die rply wsp saya. katanya nak tenangkan fikiran.

5 haru die tak balik. bila die balik die kata die dah ke makama failkan cerai. saya kata nape buat mcm ni tak nak bincang dulu. saya takde niat langsung nak ceraikan die. Lepas tu die tye. kalau taknak cerai. Tinggal kan perempuan tu. Saya kata dengan die. mcmne saya nak tgglkan die. Saya dah sayag sangat dengan die dan saya nak kawin dengan die.

Istri bekeras taknak dmadukan.
di pendekkan crite. keluarga istri masuk campur. saya dah bingung. akhirnye saya lepaskan istri tapi masa iddah saya seolah2 tak bole terima yang saya dah ceraikan istri. Saya masi anggap die istri saya. Setiap hari saya datang lawat die dan dlm masa yang sama saya masi jg dengan gf saya.

Gf saya ppuan yang baik. Die rasa besalah sangat tapi die pun tak mampu nak lepaskan saya sebab katanye dah sayang sangat kat saya dan dia pun berharap sangat yang saya dapta jd suami die. Gf saya bukan la seorg ppuan yang tak elok.. walapun kami dah hampir 2 tahun becinta tapi kami tak perna keluar dating. Die taknak. katanye kesian kat istri saya.

Semasa iddah saya sedar yang saya tak bole kehilangan istri. walaupun saya pun sangat sayagkn gf saya. akhirnye saya rujuq dan sekarang ni la. kami dah kembali rujuq. dah lebih 2 bulan kami rujuq tapi istri taknak pandang muke saya. dia taknak tidur dengan saya. gf pula dah block saya.

Bile saya bgtau yang saya nak rujuq dengan istri die pun kata. tak apela biar die undur diri dan lepas tu dia block semuanya. saya langsung tak dpt contact die. masalanye sekarang ni. istri saya masi taknak maafkan saya. katanye die terima saya semula seban anak2 je.

Die dah takde perasaan kat saya. saya rasa bengang sangat. istri dah beruba. Langsung taknak hormat saya lg. Taknak solat bersama. makan besama. Tidur pun lain bilik dan die tak nak bercakap pun dengan saya. Apa patut saya buat. saya dah pujuk die. Setiap kali saya cuba berbaik dengan die. Dia akan ungkit salah saya..

Sekaramg ni saya dah penat. Saya biarkan je die buat apa die nak tapi baru je tadi die wasap saya katanye. die nak keje. Selama kawin tak perna keje. saya yang settlekan semua. tetibe nak keje. Saya jadi makin bingung. saya tak tau nak buat apa. saya taktau nak luah dengan  sape2. kalau luah dengan family mesti saya jg yang d salahkan.

Tapi saya cuma nak nasihat ikhlas je dr warga krt. apa patut saya buat..
kalau la sikap istri berlanjutan bgini untuk masa yang lame. patuntuka saya lepaskan die. sebab saya tengok dia nampak benci sangat kat saya. Die taknak tengok muka saya langsung. sampai bile saya nak biarkan ni semua..