persoalannya sekarang perlu ke saya tuntut nafkah anak2 sebab saya takut bila sebelah keluarga sane fikir kenapa saya tuntut selepas saya khwin

Assalamualaikum admin. Tolong hide profil saya. Sebelum ni saya single mom yang besarkan anak 3 orang sorang2 tanpa buat giliran dengan ex. Berpisah Kerana ex mgmbil barang terlarang.

tapi dia tetap bekerja. 4 thun saya jaga anak2 tanpa tuntut pape nafkah. selama setahun lebih dia ade bagi nafkah tapi on off. Kadang2 bagi kadamg2 tak. masa dunia  sedang dilanda covid dia hanya BG nafkah 2 kali. Saya bekerja sendiri.

 

Menjual kuih muih dengan hasil itulah saya jaga anak2 saya. semuanya bersekolah. Ex suami memang jarang ambik anak2. kalau ambik pun kadang2 sangat. Tu pun Kene wsp Sebab anak2 teringat kat abah dia. 2 bulan lepas saya khwin dan disahkan mgandung.

Sekarang saya dah tak bekerja disebabkan alahan yang teruk. sepenuhnya suami saya tanggung termasuk lah tanggung anak2 saya… persoalan saya disini perlu ke saya tuntut nafkah anak2 sebab saya takut bila sebelah keluarga sane fikir kenapa saya tuntut selepas saya khwin.

Kenapa bukan sebelum khwin. saya sbnrnye kecianakn suami saya skrg. dia yang jaga makan minum anak2 saya. keluarga pihak sane tak pernah Tanya spnjg bcerai ade duit belanja ke tak nak jaga anak2? cuma Tanya ex pernah BG ke tak.

cakap tak pun senyap je. bukan mgharap kn diaorg BG duit dan simpati. Bila saya dah tak mampu nak bekerja sara anak2 saya. saya rase kecian dengan suami saya skrg. terima kasih. jgn kecam saya. saya hanya ingin pendapat