Masalahnya sekarang saya sendiri melihat suami berdiri rapat dengan pelajarnya sambil membahasakan diri sebagai abang dengan intonasi penuh lembut.

Salam min.. Tolong hide fb adik aq nie… SAYA berumur 29 tahun dan merupakan isteri kedua kepada suami yang kini berumur 40 tahun. Isteri pertama suami sebaya dengannya.

Usia perkahwinan baru masuk tahun kedua, tapi saya sudah tidak tahan dengan perangai mi4ng si suami. Suami saya seorang guru sekolah menengah.

Ketika mengorat saya dulu, saya lihat kemachoannya, ketegasan dan tanda berhemah yang dibawa dalam perwatakannya. Namun setelah mendirikan rumah tangga hampir setahun, baharu saya sedar suami saya seorang yang mi4ng.

Di rumah dia mempamerkan sikap manja dan sedikit keanak-anakkan. Dan di luar pula, hatta di hadapan saya ketika berjumpa dengan pelajar-pelajarnya, dia mempamerkan sikap mengada-ngada dan mi4ng.

Saya dapat lihat ada ri4k tidak senang di wajah anak muridnya yang datang membuat ulang kaji atau menghadiri kelas tambahan yang dia buat di rumah kami.

Masalahnya sekarang saya sendiri melihat suami berdiri rapat dengan pelajarnya sambil membahasakan diri sebagai abang dengan intonasi penuh lembut.

Saya hairan dengan perubahan sikapnya itu. Hendak kata saya tidak melayannya dengan baik, lebih lagi. Saya layan dia seperti saya melayan seorang kanak-kanak. Baju, stokin pun saya yang sarungkan.

Sewaktu bercinta dulu, dia tidak pula mengg4tal dengan saya. Saya hanya tahu dia suami orang beberapa bulan sebelum kami bernikah tapi dek kerana sayang, saya abaikan statusnya dan meneruskan perkahwinan.

Madu pula baik dengan saya. Tapi saya tidak berani menceritakan perangai suami kepada madu. Bimbang dia sakit hati atau berfikir saya mereka-reka cerita. Saya kini bekerja sebagai seorang pembantu tadika.

Saya mohon nasihat doktor, bagaimana menawan hati suami mi4ng keladi ini. Saya tak fikir suami mahu bernikah lagi, sebab dia bukan dalam kalangan orang senang.

Gaji pun seberapa. Tapi tak tahulah jika dia ada niat lagi mahu tambah cawangan. Lagi pun perkahwinan kami masih baharu