Malam tu saya tanya kenapa tipu sebab saya tahu dia datang kedai dengan staff tapi Alasan suami takut saya fikir bukan2 saya sangat sensitive dengan kata lain saya kuat cemburu.

Hai. Mungkin masalah saya ni bukanlah besar sangat. Tapi saya perlukan nasihat positive, sebab sejak kebelakangan ni saya macam overthinking.  Saya dan suami sudah berkahwin 3tahun dan ada baby seorang.  Saya dan suami ada buka shop kecil dan selepas melahirkan saya berhenti kerja, duduk rumah jaga baby.

So suami ambil satu staff untuk tolong dia. Staff tu anak kepada satu kakak customer kami. Saya ok ja pasal tu. Yang jadi masalahnya bagi saya, suami selalu cerita pasal masalah staff tu, kesusahan hidupnya. Itu dan ini. Kadang2 cakap perkara sensitif. Saya perhatikan suami mula minta tolong dgn staff perkara kecil yang saya pun boleh buat. 

Saya mula rasa curiga dan terasa hati, rasa saya macam tak membantu dia. Pernah suami lambat balik, bila tanya katanya ‘hantar barang customer sambil datang dgn staff kejap minum air’  (masa tu bukan pkp)  suami ada bawa juice utk saya. 3 kali keluar hntr barang customer sambil bergambar dgn staff tu. Saya rasa sakit hati nampak gambar mereka sebab saya tak pernah keluar2 rumah apa lagi berjalan sambil bergambar.

Saya padam semua  gambar mereka dlm hp suami. Saya pasang Whatsppps web dlm hp suami. Rupanya suami suka sangat berchat dgn staff wlpun chat biasa2. Lepas chat dia akan padam semua chat so saya jadi marah dan tegur. Suami cakap takut saya terasa hati sebab chat sensitive. Huhuhu padahal cht biasa sahaja. 

Bila pkp 0.2 mula suami tidak boleh buka shop. Tapi pernah sekali suami cakap mau datang kedai ambil barang, 1 jam begitu.
Dan tanpa bagitahu saya, staff tu datang sekali (saya tahu dari WhatsApps web suami chat dgn staff tapi tak pasti). saya pelik untuk apa staff ikut sama sebab bukanya lama. 4 kali saya tanya datang dgn siapa, suami cakap seorang. Kali ke lima saya tanya suami cakap, ‘kira mau bawa dia tapi tak jadi’.

Bila suami tidur petang tu, s my chat staff guna hp suami dn berpura pura tanya jika ada ternmpk mask atas meja tadi, staff tu balas tak nampak tapi ada kotak atas meja. Sakitnya hati masa tu. Malam tu saya tanya kenapa tipu sbb saya tahu dia dtg kedai dengan staff tu. Alasan suami takut saya fikir bukan2, saya sangat sensitive dgn kata lain saya kuat cemburu.

Saya cakap dgn suami biar saya sakit hati masa tu daripada nanti sakit hati sbb ditipu. Saya minta maaf sebab mgkin saya yang terlalu sensitive ( tak tau lah) case closed.  Bila pkp 0.2 di sambung, suami bagitau kena datang kedai untuk susun barang dan staff tu datang. Saya eyakan saja. Saya berusaha fikir postitif yang memang banyak barang2 mahu disusun dan kemas.

Hari ni terasa hati bila suami cakap mahu jalan awal untuk susun barang customer yang ditempah  online tapi saya cek hp shop semua order sdh siap. Entahlah mungkin saya yang terlalu sensitive atau overthinking. Saya susah sangat lupakan yang suami pernah tipu saya. Saya sentiasa fikir lain dan rasa curiga tapi dalam masa yang sama saya tak boleh cakap banyak dengan staff sebab takut staff berhenti dan suami jadi stress urus kedai.

Ada tak tips buang rasa curiga dan percaya dgn suami? Bila suami bagitau sesuatu saya sentiasa terfikir yang suami sedang menipu.  Btw ni gambar mereka berdua yang saya jumpa dalam trash bin hp suami Hai.  Mungkin masalah saya ni bukanlah besar sangat. Tapi saya perlukan nasihat positive, sebab sejak kebelakangan ni saya macam overthinking.

Saya dan suami sudah berkahwin 3tahun dan ada baby seorang.  Saya dan suami ada buka shop kecil dan selepas melahirkan saya berhenti kerja, duduk rumah jaga baby.  So suami ambil satu staff untuk tolong dia. Staff tu anak kepada satu kakak customer kami. Saya ok ja pasal tu. Yang jadi masalahnya bagi saya, suami selalu cerita pasal masalah staff tu, kesusahan hidupnya. Itu dan ini.

Kadang2 cakap perkara sensitif. Saya perhatikan suami mula minta tolong dgn staff perkara kecil yang saya pun boleh buat.  Saya mula rasa curiga dan terasa hati, rasa saya macam tak membantu dia. Pernah suami lambat balik, bila tanya katanya ‘hantar barang customer sambil datang dgn staff kejap minum air’  (masa tu bukan pkp)  suami ada bawa juice utk saya.

3 kali keluar hantar barang customer sambil bergambar dgn staff tu. Saya rasa sakit hati nampak gambar mereka sebab saya tak pernah keluar2 rumah apa lagi berjalan sambil bergambar. Saya padam semua  gambar mereka dlm hp suami. Saya pasang Whatsppps web dlm hp suami. Rupanya suami suka sangat berchat dgn staff wlpun chat biasa2. Lepas chat dia akan padam semua chat so saya jadi marah dan tegur.

Suami cakap takut saya terasa hati sebab chat sensitive. Huhuhu padahal cht biasa sahaja.  Bila pkp 0.2 mula suami tidak boleh buka shop. Tapi pernah sekali suami cakap mau datang kedai ambil barang, 1 jam begitu. Dan tanpa bagitahu saya, staff tu datang sekali (saya tahu dari WhatsApps web suami chat dgn staff tapi tak pasti). saya pelik untuk apa staff ikut sama sebab bukanya lama.

4 kali saya tanya datang dgn siapa, suami cakap seorang. Kali ke lima saya tanya suami cakap, ‘kira mau bawa dia tapi tak jadi’. Bila suami tidur petang tu, s my chat staff guna hp suami dn berpura pura tanya jika ada ternmpk mask atas meja tadi, staff tu balas tak nampak tapi ada kotak atas meja. Sakitnya hati masa tu. Malam tu saya tanya kenapa tipu sbb saya tahu dia dtg kedai dengan staff tu.

Alasan suami takut saya fikir bukan2, saya sangat sensitive dgn kata lain saya kuat cemburu. Saya cakap dgn suami biar saya sakit hati masa tu daripada nanti sakit hati sbb ditipu. Saya minta maaf sebab mgkin saya yang terlalu sensitive ( tak tau lah) case closed. Bila pkp 0.2 di sambung, suami bagitau kena datang kedai untuk susun barang dan staff tu datang.

Saya eyakan saja. Saya berusaha fikir postitif yang memang banyak barang2 mahu disusun dan kemas. Hari ni terasa hati bila suami cakap mahu jalan awal untuk susun barang customer yang ditempah  online tapi saya cek hp shop semua order sdh siap.  Entahlah mungkin saya yang terlalu sensitive atau overthinking.

Saya susah sangat lupakan yang suami pernah tipu saya. Saya sentiasa fikir lain dan rasa curiga tapi dalam masa yang sama saya tak boleh cakap banyak dengan staff sebab takut staff berhenti dan suami jadi stress urus kedai. Ada tak tips buang rasa curiga dan percaya dgn suami? Bila suami bagitau sesuatu saya sentiasa terfikir yang suami sedang menipu. Btw ni gambar mereka berdua yang saya jumpa dalam trash bin hp suami