Kisahnya berkahwinlah kami dengan hantaran sebanyak RM12K Loan dengan mama saya segalanya persiapan majlis semua daripada family saya

Hi, Assalammualaikum admin and semua warga krt, Tolong hide profile saya. Terima kasih min. Saya nak mintak pendapat korang, apa patut saya buat? Okay macam ni cerita nya saya berkahwin dengan duda yang memiliki anak dua, yang sebelum kahwin menjanjikan bulan dan bintang. Yang manis manis. Yang katanya sanggup menempuh segalanya bersama, dan akan layan sebaik baiknya.

Kisahnya berkahwin lah kami dengan hantaran sebanyak RM12K Loan dengan mama saya and segalanya persiapan majlis semua daripada family saya dan duit saya dan dia sikit2. Okay cukup dengan itu makan pakai minum susu anak dia bil api bil rumah semuanya saya yang tanggung. Saya faham pkp buat hasil pencarian dia terjejas. Tapi dia seolah macam tak reti nak menghargai, dan malu dengan diri sendiri, saya skrg mengandung trimester yang pertama.

Mual pening mabuk sangat teruk, dengan saya seseorang yang bekerja menjaga anak dia lagi. Dia seperti buta kayu tak nampak akan pengorbanan saya, lebih penting kan game. Bila marah dia delete game, dia provoke. Saya balik kerja malam tiada lagi nak tunggu terus tido balik rumah semua gelap. Bila telefon kita cuba la nak cakap i love you terus diletakkannya telefon.

Saya balik kerja malam, saya sengaja pergi rumah mama tak bgtau dia, saya ingat dia cari lah saya terus risau ke, hahahaha main game habis game baru chat tanya kat mana. lepas 40 minit baru nak cari. Baru baru ni saya ada bertekak dengan dia saya marah sebab saya nak mengadu pasal anak dia urgent tapi dia abai chat saya sebab main game , tapi saya tahu dia kerja dia lapar tkde duit.

Saya orderkan jugak dia food panda, order dah received tapi takde sebarang chat pun rupanya saya masuk game tengok dia tengah main. Dah habis baru dia cakap jemput terima kasih. Saya tak larang dia main game nak jadi gamer yang bukannya power mana pun main tapi berpadalah kan? Bini cari pasti ada sebab, bukan suka suka mana tahu urgent atau apa.

Sebab saya bukan jenis suka chat 24 jam bila ada benda perlu je saya chat. Sebab duduk serumah malam pun boleh bercerita. Betul tak? Tapi bila balik skrg rumah dah gelap, saya mual ke lapar ke layan diri sendiri jelah sedangkan bila dia lapar kita fikirkan dia. Dia baru bekerja, belum gaji lagi dah cakap nak beli jam beli itu beli ini. Saya macam speechless. Apa dia lupa dia hutang dengan mama saya? Hutang nafkah dengan saya?

Baru baru ni pagi dia bukak beg duit saya amik duit, lepastu pergi kerja dia tolak badan saya cakap eh nak pergi kerja, dulu kalau nak pergi kerja, salam cium dahi pipi hahaha skrg di tolaknya je pakai jari seolah macam kacau kucing tido, lepastu bila call dulu ye sayang ye awak, skrg “haa ape” “ape” hahaha bila kita marah anak dia, nanti mesti dia cakap dia dengan anak dia menyusahkan.

Allah saya marah bila anak saya ni perangai je tak perangai tak marah, mula la nanti dia buat muka. Jadi skrg saya biar je apa anak dia nak buat, dia kerja pagi, saya skrg dah nekad nak lepas tangan. Biasa pagi saya kejut dia bangun, tapi skrg saya biar je saya tido je, Macam dia tnye ada duit tak lapar saya biar je, sebab rumah ada makan balik rumah masak la semua kemudahan saya dah lengkapkan hari hari makan luar bengkok la saya.

Lepasni susu ke apa ke saya taknak dah beli, dia dah kerja nanti gaji biar dia beli sendiri. Selamani saya cuba amik hati dia semua sia sia. Biar dia tahu skrg tanggung jawab dia kat mana. Saya dah masuk part fed up sgt! Mintak pendapat apa patut saya buat? Saya mmg dah sgt sgt bosan, and sangat sangat menyampah bila dia layan saya macam ni. Awal awal kahwin manis je dah lama lama pahit sepahit pahitnya.

Kadang kadang nangis sendiri, pujuk diri sendiri. Haha sampai bila macam ni? Saya tunjuk depan org yg saya happy, tapi org tak tahu macam mana keadaan sebenarnya. Penat lah. dari tadi haha baru skrg menitik air mata. Dulu saya seorang periang ramai kawan sejak berkahwin semua berubah 360° kawan2 tegur saya dah tk mcm dulu.

Hentah la mungkin saya termakan dengan kata kata manis dia. Skrg menjawab la haa saya mula tawar hati, terkilan dengan sikap dia yg tak reti hargai saya skrg. Hari hari bergado pasal benda bodo sama yang berulang2.
Apa patut saya buat korg rasa?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *