Sangat2 menyakitkan hati bila anak lelaki  saya lepas makan tapi menantu suruh anak lelaki saya angkat sendiri pinggan basuh saya cuma diam ja malas nak bergaduh la kot.

Maaf jika cerita saya amat keterlaluan. Saya mempunyai dua menantu yang tinggal bersama saya, kedua nya rajin, ada kala nya malas, sehingga rajin keluar membeli lauk siap.  Saya cuma cakap pada mereka kalau ada duit tu simpan la sama, kedua mereka nampak degil. kita kata jangan tu la dorang akan buat seperti tidak menghiraukan kata2 mak mertua

kenapa ye menantu zaman sekarang tidak seperti menantu dulu2. Kalau menantu dulu2 bangun terus masak, menantu saya pulak bangun2 terus main henpon. Suami balik dihidang nya makanan luar. Kalu saya suruh ank saya bawak bini dia krluar siapa pulak nak tengok2 kami berdua semakin tua. 

Suami nak makan air basuh tangan saya suruh ambilkan. boleh pulak menantu sorang ni suruh suami dia pergi la basuh kat singki. Sangat2 menyakitkan hati, anak lelaki saya cuma diam ja malas nak bergaduh la kot. Selepas makan dia suruh anak lelaki saya angkat sendiri pinggan basuh.

Dia kata lelaki kena pandai bedikari.
Jika ditegur mula la tarik muka. Beza orang dulu dengan orang sekarang sangat2 berbeza. Suami banyak bagi muka, isteri naik minyak la. Sori ye bukan semua anak menantu sekarang macam tu cuma nak pendapat macam mana saya nak ajar mereka supaya rajin2 la jaga suami tu.