Isteri aku bekerja tetap gaji agak kasar juga dalam 3k sebulah masalahnye sekarang adalah aku hanya terima gaji sebulan 2k lebih je

Assalamualaikum min dan follower krt. Aku skdar nak luah kan hati yang terpendam ni. Macam ni, sejak mulannye pandemic covid semuanye kehidupan aku berubah. Apabila aku di bhntikan keje, so terpaksa cari keje baru. Gaji aku sekarang jauh bza sangat dengan dlu. Semua Keperluan rumah n bil2 bayaran semua aku urus kan.

Wife aku bekerja tetap gaji agak kasar juga dalam 3k Jadi masalahnye sekarang aku hanya terima gaji sebulan 2k lebih je bagi nafkah dia, bayar sewa rumah, asuhan anak, barang2 pampers susu ank, barang dapur, bayar ansuran kenderaan dll tolak2 semua tinggal brpe je.

Dulu hidup aku tak pernah sekali pun mintak duit wife aku atau bantuanwife aku. Semua aku tanggung. Jadi bila aku dalam ksusahan sekarang, aku tgok wife aku dah tak macam dulu2. Sekarang asyik gaduh je dengan aku.

Sikapnya plak agak kurang ajar, sekarang semua senang keluar dari mulut dia seprti kau aku, sampai kata kesat pun terkeluar dari mulut dia. Sampai aku di hina miskin tidak punya apa2. Hati aku agak sedih sekali bila orang kate sayang buat macam tu pada kite. Sedangkan aku sudah cuba jadi yang terbaik untknye tapi tak di pandang nye.

Sedangkn kerja dalam rumah aku selalu tolong dia, basuh baju, mop lantai, sidai baju, dll. Boleh di katakan keje dalam rumah aku tolong. Aku bagi tugas dia masak je. Kalau dia tak larat aku takksah kalau dia tak masak. Jadi persoalan nya adakah wife aku ni dah tak nak hdup dengan aku? Banyak kawan2 aku senasib dengan aku di buang keje.

Tapi nasib ye baik sebab ada wife memahami, sdangkan wife dia orang tak keje sebelum ni, tapi wife diorang terpaksa keje support laki diorang. Member aku selalu bagitahu wife dia share2 duit gaji, pakat bayar sama2. Walaupun wife dia keje psar raya tapi aku tgok kwn aku happy je.

Aku tak senasib dia walaupun aku beristerikan gaji yang besar dan tetap. Aku  tak nak susahkn wife aku sebab dia agak berkira sangat, nanti akan terkluar mulut dia nanti swmua bnda nak harap kn dia.. Bila sekarang aku terpaksa keje overtime Kadang2 sampai lewat malam untk dapatkn duit lebih, tapi yang wife aku tahu nak mbebel memekak je.

bila orang lain bjalan shopping dia pon macam nak juga macam tu, aku kalau dia tak kdekut aku tak kisah sangat kalau nak berjalan sma2 keluar duit, sebab fham2 laa ekonomi aku sekarang jauh sangat dari dulu.

Dalam hdup perkahwinan aku 5 tahun baru 1 kali je dapat merasa wife aku belanja makan dekat luar. Susah juga dia nak memahami ape yang aku alami.. Aku sekaramg dalam keadaan stress sangat dengan anak2 Macam2 nak fkir.