Allah jer tahu perasaan saya bila isteri pertama pernah datang menyer4ng saya lepastu dedahkan demi Allah saya hanya sekadar ingin berkongsi kasih

Assalamualaikum disini saya ingin kongsikan tentang diri saya dan ape yang saya lalui sepanjang 9 tahun perkawinan. Saya 28 tahun anak 5.. Anak syurga 2 orang.

Yang masih ad 3.. 2 lelaki 1 perempuan. Saya berkawin dengan suami sebab frust dengan tunang, mula2 saya susah nak terima bila dia terus terang kalau dia suami orang tapi oleh sebab nak lupakan ex tunang,

saya terpaksa terima. dia sudah beristeri dan punya 3 cahaya mata.  Rumah tangga mereka juga tak bahagia kerana isteri pertama kuat melawan dan suka mengabaikan suami.

Allah jer tahu perasaan saya bila isteri pertama pernah datang ser4ng saya lepastu dedahkan demi Allah saya hanya sekadar ingin berkongsi kasih.

Bermula la kisah hitam dalm hidup saya. Suami menceraikan isteri pertama sebab mereka memang tak bahagia. Saya pula brau hamil 1bulan masa tu. Suami saya mula abaikan saya.

Suka enjoy karoke.. Satu hari saya dimasukan ke ward kerana turun d4rah. Suami tak datang pun.. Hanya kawan2 yang menemani.. Keluarga jauh dan saya tak beritahu keluarga..

Lepas bersalin saya bekerja.. Dn 3 tahun kemudian saya pregnant lagi.. Kali ni lagi teruk keadaan saya sebab memang sudah cod merah bila preg.. Kerja siang mlm tnpa henti..

Dan lahirlah putera saya yang ke2 takckup bulan sebab terlalu kuat berkerja. Masih diabaikn. Sepanjang bekrja srmpat menyimpan dalam 5k dalam akaun.

Dan 2 tahun kemudian hamil lg anak ke3.. Kali ni kandungn kembar.. Tapi seorang mening4l dalam perut dusia kandungan 32 weeks.. Ditahan dalam ward hingga 36 weeks dan bersalin secara paksa.

Barang2 baby tak ada pun masa tu. Sebab suami dia diam2 ambik kad atm dan dia pergi ambik semua duit simpnan saye. Allah jer tahu. Bersalin ni pun kawan2 yang bantu. Disini lah saya mula stress jadi tak tentu.

Kadang2 ketawa sendiri. Tapi b0d0 nya saya ni saya termengandung duisia baby 4 bulan.. Dengan anak menyusu pregnant lg.. Tapi tak lama sebab baby lahir duisia kandung 6bulan..

Sempat hidup semalaman. Lagi bertambah stress.. Masa ni saya dah jd macam org gil4 tak tentu arah.. Suami hurm.. tak peduli.. Dan saya mintak diceraikn dan kami bercerai talak 1 tapi suami pandai pujuk saya.

Saye berbaik B0d0kan saya.. Pekara sama berulang… Dia suka pvkul anak2.. Abaikan kami.. Saya tak tahan dah lama2 boleh gil4. Sekarang sudah ada seorang kawan yang membantu saya selama ini..

Mahu mengawini saya dan sanggup jaga anak2 saya. Adakah patut saya terima. Tapi saya takut. Takut dengan kehidupan rumahtanga. Ape patut saya buat